Veelgestelde vragen over wiet

Cannabis, een veelgebruikte softdrug waar een hoop vragen over bestaan. In dit artikel behandelen we de meest gestelde vragen over wiet op Google aangevuld met vragen die wij zelf vaak krijgen.

Wanneer moet je wiet oogsten?

Er is geen vaste periode voor het oogsten van je wiet. De ene wietsoort groeit en bloeit sneller dan de ander, en zelfs per plant kunnen er verschillen optreden. Het beste is om een microscoop te gebruiken om de zogenaamde trichomen (harskliertjes) te bekijken met een microscoop. Wanneer de harskliertjes helder van kleur zijn, bevatten ze nog niet voldoende werkzame stoffen. Wanneer de trichomen amberkleurig zijn dan zijn ze klaar om te oogsten. Heb je geen microscoop? Wacht tot er geen nieuwe witte haartjes verschijnen aan de plant. Tegen die tijd zijn de toppen behoorlijk gevuld en zullen je planten behoorlijk geuren.

Wat kost wiet?

De wietprijs wordt veelal berekend per gram. De prijs per gram verschilt per wietsoort en ook per coffeeshop. Gemiddeld genomen kan je stellen dat je tussen de 6 en 13 euro betaalt voor een gram wiet, hoewel er altijd uitschieters naar boven en beneden zijn. Zo is het bij sommige coffeeshops mogelijk een gram 'mix' te kopen voor slechts 5 euro. Wiet gaat bijna niet per gram over de toonbank. Vaak is het zo dat men 'een tientje' of 'een vijfje' koopt.