10 populairste wietsoorten in Nederland

Ga je aan de slag met het kweken van je eigen wietplanten en wil je meer te weten komen over de mogelijkheden? Of ben je benieuwd welke wiet de meeste Nederlanders kopen? Bekijk dan de lijst en 10 populairste wietsoorten in Nederland.

1. De White Widow

De White Widow is bij vele dé favoriet. Het is een zogenaamde “witte” wietplant met een hoog THC-gehalte. De plant is een combinatie van een Indiase Cannabis indica en een Braziliaanse Cannabis sativa.

De plant is eenvoudig zelf te planten en brengt ongeveer 100 tot 150 gram droge wiet op per oogst. De plant is te herkennen aan haar brede en donkergroene bladeren en wanneer de plant in bloei staat heeft de plant prachtige witte kristallen.

De White Widow is vrijwel in elke coffeeshop verkrijgbaar en is razend populair in de cannabiswereld.

2. De Amnesia Haze

De Amnesia Haze is een van de bekendste Haze soorten en dankt haar naam aan ‘geheugenverlies’, vanwege het snelle effect die de plant heeft.

Amnesia Haze is een Sativa plant die met name in de jaren 80 razend populair werd. Uiteraard is de Amnesia Haze nog steeds bij vele de nummer een favoriet. De plant is zeer krachtig en van hoogwaardige kwaliteit. Zo staat de plant bekend om haar lange levensduur en behoud van smaak en kracht. CBDesia biedt een CBD Amnesia Haze aan.

3. De G13 Haze

De G13 Haze is een relatief kleine en compacte Sativa plant, ideaal dus voor kwekers met een kleinere kweekruimte. De plant is een kruising van de Hawaiian met indica G13, wat samen tot een productieve en krachtige plant zorgt. Na een paar trekjes geeft de plant je al een heerlijke golf van euforie.

De G13 Haze heeft een hoog THC gehalte en een kruidig en fruitig aroma. Haar heerlijk zoete aroma en smaakcombinatie heeft ervoor gezorgd dat de plant bij vele rokers favoriet is.

4. De Northern Light

De Northern Light is een plantensoort uit de jaren zeventig afkomstig uit Amerika. De plant is onder vele cannabiskenners razen populair vanwege haar flinke opbrengst (van maar liefst 500 g/² – over veel toppen).

De geschiedenis van de plant redelijk onbekend. Experts denken dat de plant voorheen een pure Afghani Indica was, en dat de plant later vermengd is met de Thai Sativa, vanwege de fruitige ondertonen van de plant.

5. De Sweet Bubble

Deze plant is een legendarische plantensoort die al jaren favoriet is onder vele rokers. De plant is vroeger via Amerika en Engeland naar Nederland gekomen en is sinds die altijd populair geweest.

De Sweet Bubble dankt haar naam aan de zoete smaak die je doet denken aan Bubble Gum. Onder vele rokers is de Sweet Bubble de favoriet en staat de plant bekend als een gemakkelijke kweek.

6. De Hawaïan Snow

De Hawaiian Snow is een geweldige sativa plant. Na een paar trekjes merk je al een zachte buzz en golf van creativiteit. De plant heeft een zeer hoog THC gehalte en levert een grote oogst op.

De Hawaiian Snow is een langbloeiende hybride plant en heeft wat meer geduld nodig voor het oogsten. De opbrengst is echter enorm, met een oogst die kan oplopen tot wel 700g / m², met tal van krachtige klompjes.

7. De Purple Haze

Vele kennen de Purple Haze dankzij Jimmy Hendrix, die de plant vereeuwigde in een van zijn nummers. De Purple Haze heeft een heerlijk gevoel en is bij vele nog steeds de favoriet.

De plant is een stavia dominante kruising van Purple Thai, Haze en Skunk. Voor vele rokers wordt de smaak van de plant omschreven als pittige kaneel- en wierookgeur. Ook proeven vele een aardse ondertoon en ervaren een verfijndere high.

8. De Cheese

Hoewel de Cheese wellicht een wat gekkere naam heeft, is de plant bij vele rokers populair. De plant komt oorspronkelijk uit Engeland en dankt haar naam aan de kaas achtige geur van de plant wanneer die in bloei staat.

De plant is een combinatie van originele Skunk met Northern Lights en heeft een krachtige geur en smaak.

9. De Delahaze

De Delahaze, ook wel ‘paradise seeds’ is een geweldige smoke voor elk moment van de dag of nacht. De plant heeft een bijzonder genenpakket, dat bestaat uit 30% indica en 70% sativa, maar is verder redelijk onbekend. De plant heeft een wat zoete smaak en zorgt snel voor een high gevoel.

De Delahaze valt bij vele rokers in de smaak en is eenvoudig te kweken door de beginnende kweker. De plant levert een enorme oogst op van maar liefst 500 g/m2 en ontwikkelt zich tot een krachtige grote struik.

10. De Dutch Haze

De Dutch Haze, ook wel de ‘Dutch Passion’ genoemd, dankt haar naam aan haar populariteit. De Dutch Haze is een bijzondere kruising tussen diverse Haze soorten en is eenvoudig te kweken. De plant blijft relatief klein waardoor de plant ook in kleinere kweekruimtes te kweken is.

De plant geeft een heerlijke energieke boost en heeft een uitstekende kwaliteit. De plant is een echte favoriet onder Haze liefhebbers en vele cannabiskenners.